Haven i Vasen – dekorér med ting fra haven

 

                                               8. september 2024

 
 
 

Hortensia og vildvin

 

Pynt fra haven

Havens planter har stor prydværdi og kan bringe stor glæde på middagsbordet. Enten i vasen eller som pynt på tallerkenen eller dugen.

 

Vær med til at øge bæredygtighed

Selvforsyning gælder også pynt i vasen, i kranse og dekorationer eller når der skal dækkes et hyggeligt middagsbord. Blomster, der er fragtet fra den anden ende af jorden gavner ikke bæredygtigheden. Vi kan alle være med til at hjælpe miljøet ved at bruge dele af de planter, som vokser i haverne.

 

Flere forskellige planter hjælper biodiversiteten

Buske med grene, der kan drives i det tidlige forår, træer med flot efterårsløv, blomster fra staudebedet, hortensiahoveder, frugter og slyngende grene fra efeu eller vildvin. Jo flere forskellige planter du har i haven, des flere muligheder er der for at dekorere og fylde årstidens krans, bord eller venindebuketten. De mange forskellige planter er desuden med til at skabe ly, føde og levested for mange af havens dyr og mikroorganismer. Alle planter lagrer CO2, men træerne er de bedste til det job. Træer i haven kan med fordel anvendes, når der skal pynt på bordet. Rønnebær, kvæder, prydæbler, blade fra japanske ahorn eller kastanjer. Mulighederne er nærmest uendelige.

 

Slip kreativiteten løs

Der er nærmest ingen regler, kun gode råd og tips til at lykkes med at binde kransen, lave dekorationen, fylde vasen eller dække bordet med små stykker grønt fra haven. Planterne i din have tager sjældent skade af, at du klipper lidt ind til pynt, og det er kun dig selv, der sætter begrænsninger for, hvor fint eller vildt dine kreationer skal være.

 

Til buket

Et udvalg af havens blomster og frøstande til buketten

 


Opdateret 29. januar 2024

Social medier: